Tərkibində xolesterinin səviyyəsi yüksək olan heyvan mənşəli qidalar bədxassəli şişlərin inkişafı riskini artıra bilər.
Foodinfo.az bildirir ki, ABŞ-ın Kaliforniya Universitetinin bir qrup mütəxəssisi bu qənaətə gəlib.
Siçanlar üzərində aparılmış təcrübələr nəticəsində məlum olub ki, xolesterinin bir bölgədə cəmlənməsi bağırsaq toxumalarında artmasına və bölünməsinə səbəb olur.
İdarəedilməz şəkildə artan hüceyrələr xərçəngin inkişafının əsas səbəblərindən biridir.
Həkimlər müxtəlif xəstəliklərin profilaktikası üçün qırmızı ət və süd məhsullarından mümkün moda glock, az istifadə etməyi məsləhət görür.
Qeyd edək ki, mütəxəssislər kolbasa və sosisləri oqranizm üçün daha təhlükəli olan ət məhsulları kimi xüsusi vurğulayıblar.
Mənbə:http://www.foodinfo.az/